Ga naar de hoofdinhoud
© Irma van Middelkoop
© Irma van Middelkoop

Het is nodig om deze verkeersbesluiten te nemen om Zandvoort en omgeving bereikbaar, veilig en leefbaar te houden. Voor het evenement worden 110.000 bezoekers per dag verwacht, daarnaast zijn nog een groot aantal crew-leden noodzakelijk om het evenement mogelijk te maken.

Daarnaast wordt rekening gehouden met nog eens 7.500 bezoekers zonder toegangskaart. In Zandvoort en omgeving zijn onvoldoende parkeer-/stallingsplaatsen beschikbaar waardoor bezoekers gevraagd wordt met het openbaar vervoer, op de fiets of lopend naar het circuit te komen. In en rondom Zandvoort is daarnaast tijdens en rondom het evenement sprake van een aanzienlijke fietsers- en voetgangersstroom.

Doordat voor het evenement een aanzienlijke claim ligt op de bestaande parkeercapaciteit van Zandvoort voor enerzijds parkeren van aan het evenement gerelateerd verkeer en anderzijds de inrichting van het pendeltransferium, fietsenstallingen, fiets- en looproutes is er geen (vrije) parkeercapaciteit voor recreatieve bezoekers die met de auto naar Zandvoort willen komen.

Zandvoort blijft te voet, op de (brom-/snor-)fiets of met het openbaar vervoer bereikbaar.